Project no.1

RECEPCIÓ ÉS BUSINESS LOBBY: 
Nemzetközi cég imázsát erősítő, professzionális fogadó és várakozó tér kialakítása, amely a vagyonvédelmi és biztonsági szempontok mellett a dolgozók által rendelt ételek elhelyezésére is megfelelő helyet biztosít.

KÖZÖSSÉGI MUNKATÉR:
Elsősorban 2-4-6 fős informális megbeszéléseket, egyeztetéseket, ötleteléseket támogató tér és bútorzat, de megtalálható itt 10 fős, görgős bútorokkal berendezett pop-up meeting helyszín és egy mobil falas gyorstárgyaló is.

CANTIN:
Hangulat bisztró jelleget sugároz, amely egyrészt étkezésre, másrészt munkavégzésre is alkalmas. A büfétér elején mobilis, könnyen tisztítható asztalok és székek, míg a tér hátsó, védettebb részen épített, kárpitos pad garantálja a jó hangulatú ebédeket. 

TERRACE – LOUNGE:
A kültérben elhelyezett bútorok több funkciót képviselnek, a bisztró/bar hangulat mellett a nyugalom szigete és a kültéri megbeszélésekre biztosított helyszín is itt kapott helyet.

 

A több mint százéves múltra visszatekintő vállalat belső kultúraváltási célkitűzéseivel párhuzamosan újult meg a Lehel úton található kereskedelmi központ földszinti étkezője, ahol a nevéhez méltóan együttműködéssel, a munkavállalói igények előzetes felmérésével és figyelembevételével valódi közösségi munkatér került kialakításra. 

A recepció, lobby, kávézó-étkező és terasz funkciókat is magában foglaló terület kialakítását az Ambienta, Mauricio Flores, építész-tervező és az Europa Design csapata végezték, az Egis munkatársainak bevonásával, egy irodai audit keretében elvégzett felmérés alapján. Ennek során, a szervezeti kultúraváltás jegyében az Egis dolgozóit elsősorban arról kérdezték, hogy mi segítené a kollégáikkal történő eredményes együttműködést, a hatékony csoportmunkát.

Az alapvető építészeti koncepció egy átlátható, letisztult tér megtervezése volt, amely a különböző bútorok elhelyezésével több funkció ellátását teszi lehetővé:
Az akusztikus, magas háttámlás kanapék és fotelek elvonulásra, fókuszmunkára alkalmasak, a fali, és mennyezeti akusztikus panelek elhelyezése, illetve a fotelek hangelnyelő függönnyel történő leválasztása a nyitott térben történő kommunikáció zavartalanságát segíti, a telefonbeszélgetések pedig akár külön telefonfülkében is történhetnek. Ugyancsak a megbeszélések nyugodt lebonyolítását teszi lehetővé, az építész, Mauricio Flores által tervezett, a gyógyszergyár tevékenységére is utaló kapszula formájú akusztikus bútor. 

A munkálatok során külön kihívást jelentett a hétemeletes irodaépület mindennapi zavartalan működésének biztosítása, ami a beruházásban résztvevő összes partner részéről különleges odafigyelést és összehangolt csapatmunkát igényelt a 6 hónapnyi folyamatos munka alatt, így már az építkezés során megvalósult a tér koncepciójának alapgondolata, az együttműködés. 

© 1996 by AMBIENTA LTD